Za vyhrážky manželke je vo väzbe. Väzba obvineného z podvodu. Nález povojnovej munície

25.06.2010 Celý región

Za vyhrážky manželke je vo väzbe: Policajti zo Svitu obvinili 50 ročného muža z Liptovskej Tepličky pre prečin nebezpečného vyhrážania.
Muž 22.6.2010 v čase okolo 18.00 hod. prišiel v podnapitom stave do kuchyne, tam zo zásuvky kuchynskej linky vybral nôž a vyhrážal sa svojej 48 ročnej manželke že ju zabije. Žena z obavy o život ušla z domu na ulicu a zavolala policajtov.
Obvinený sa v podnapitom stave správa agresívne, pričom nevie ovládať svoje konanie, za čo mu už bolo políciou v apríli 2010 pre obdobný skutok vznesené obvinenie, kde však bol sudcom Okresného súdu v Poprade na základe sľubu prepustený zo zadržania na slobodu.
Vo štvrtok 24.06.2010 ho sudca Okresného súdu v Poprade svojím rozhodnutím vzal do väzby v ÚVV Košice.

Väzba obvineného z podvodu
Dňa 24.06.2010 sudca Okresného súdu v Poprade svojím rozhodnutím vzal obvineného 39 ročného muža zo Sládkovičova, okr. Galanta v minulosti 4 krát súdne trestaný do väzby v ÚVV Košice.. Obvinený je stíhaný pre zločinu podvodu v štádiu pokusu a vo veci spolupáchateľstva zločinu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky. V utorok večer na základe falošných dokladov chcel zo spoločnosti Whirpool Slovakia Poprad odviesť 297 ks práčok do Nemecka. Údajne mal za to sľúbenú províziu 6 000, - Eur. Prípad vyšetrujú popradskí policajti.

Nález povojnovej munície
Dňa 24. 06. 2010 v čase o 15.30 hod. oznámil na OO PZ Svidník 31 ročný muž zo Stropkova, že pri čistení miestneho potoka v obci Vagrinec našiel muníciu z obdobia II. svetovej vojny. Na miesto bola vyslaná hliadka Obvodného oddelenia PZ Svidník, ktorá po príchode na miesto zistila, že ide o strelu z delostreleckého granátu. V potoku zv. Vagrinčik cca 0,5 km za obcou Vagrinec v smere na obec Vislava našli i mínometný granát z obdobia druhej svetovej vojny. Miesta nálezov munície policajná hliadka zabezpečila pred prístupom verejnosti páskou polícia až do príchodu pyrotechnika krajského riaditeľstva polície, ktorý muníciu zaistil k zneškodneniu
 

Vyberte región